Thursday, November 21, 2013

Rumah untuk sewa

Jenis rumah: Apartment
Luas: 915sf / 3bilik 2 bilik air
Lokasi: Sri Gombak

Diskripsi:
Disediakan katil dan tilam di setiap bilik, dapur & kabinet dapur pasang siap, mesin basuh, kipas di semua bilik dan ruang tamu, wardrobe pasang siap di bilik utama.

Kemudahan awam: kolam renang, gym dan surau.

Sewa: RM1300 (nego)

Berminat boleh hubungi saya @ 0192420016/0122797874

Wednesday, November 13, 2013

Khasiat Nigella



Nigella lebih dikenali sebagai Habatus Sauda dikalangan kita. Nigella adalah sebutan dalam bahasa Itali manakala Habatus Sauda adalah bahasa Arab.









Habbatus Sauda ialah sejenis tumbuhan yang banyak didapati di kawasan Mediterranean dan di kawasan yang beriklim gurun.

Habbatus Sauda digunakan secara tradisional untuk beberapa keadaan seperti untuk menghasilkan kulit muka yang cerah, membantu merawat batuk dan asma, kencing manis, selsema, keguguran rambut, tekanan darah tinggi, masalah untuk tidur, sakit-sakit otot dan sendi, rasa loya dan muntah, mengurangkan kolesterol, merawat batu karang dan sebagainya. 

Nabi Muhammad S.A.W. bersabda dalam Haditsnya yang dikutip dari kitab Ash Shahihain ”Gunakanlah Habbatus Sauda’ kerana di dalamnya terdapat sejenis ubat dari segala jenis macam penyakit kecuali As Sam (maut)” (HR.Bukhari, Muslim)

Ibnu Sina di dalam bukunya Canon of Medicine menyatakan Habbatus Sauda  merangsang tenaga dan membantu pemulihan kepenatan dan semangat.

Ibnu Qayyim di dalam bukunya Medicine of the Prophet menyatakan Habbatus Sauda berupaya memulihkan penyakit-penyakit seperti batuk, bronchitits, masalah perut, kecacingan, masalah kulit seperti jerawat, sakit senggugut dan haid yang lain, menambah susu badan, menambah pengaliran air liur dan sebagainya.

Dr Ahmad Elkadi pula membuat kajian dan mendapati Habbatus Sauda mempertingkatkan daya tahan sakit (immune system).

Antara bahan-bahan kandungan Habbatus Sauda ialah Fixed Oil (saturated dan unsaturated), Minyak-minyak Asas (sterol, thymohydroquinone, carvone, limonine, cymene), Alkaloids, Saponin dan Asid Amino.

Dalam kitab Al Tibb An-Nabawi (Pengobatan Cara Nabi) yang ditulis Ibnu Qayyim Al-Jauziyyah, Habbatus Sauda’ dikenal juga sebagai Al Habbah Al Barokah. Dalam kitab tersebut disebutkan bahwa Habbatus Sauda’ dapat mengubati 50 macam penyakit tanpa efek. 

Suatu ulasan ilmu kedoktoran menampilkan bahawa kandungan Habbatus Sauda’ antara lain:
  • Antiinflamasi ; mengubati perih/radang tenggorokan.
  • Antiarthritis ; mengubati reumatik.
  • Analgesik ; mengubati sakit gigi dan sakit kepala (migrain).
  • Aktivitas hormon ; mengatur haid dan meningkatkan aliran susu.
  • Antiseptik ; mengubati bau mulut.
  • Antivirus ; mengubati demam dan flu.
  • Dermatologi ; mengubati jerawat dan eksim.
  • Urinary tract ; mengubati saluran kemih dan batu ginjal.
  • Sistem kekebalan ; meningkatkan daya tahan tubuh untuk menangkal penyakit.
  • Gastrointestinal tract ; mengubati mabuk, diare, kejang konstipasi, dan empedu.
  • Sistem sirkulasi ; meningkatkan kinerja jantung.
  • Nematocidal ; mengubati cacing pita.
  • Respiratory tract ; mengubati sesak nafas (asma). 

Boleh dapatkan khasiat Habatus Sauda ini melalui penggunaan NIGELLA dalam kehidupan harian. Jadikan NIGELLA makanan wajib setiap hari bagi membina kualiti kesihatan juga merawat & mencegah serangan penyakit.


Harga: RM 47.50 (10ml)

Ayuaai Cantek
019-2420016
14/11/2013


Sunday, November 10, 2013

Khasiat Amazing

Bagi nak pastikan anak mendapat khasiat makanan sunnah yang terdapat dalam amazing, salah satu cara saya buat adalah dengan tambahkan amazing ke dalam makanan mereka.

Alisha suka sangat bila saya tambahkan amazing ke dalam nestum/bubur nya. Berselera makan.

Alhamdulillah,  pelbagai cara kita boleh usaha untuk menjaga kesihatan jasmani dan rohani anak2 kita.

Saturday, November 2, 2013

Mudahnya berniaga online

Tahun ke tahun, laman sosial menjadi medium utama untuk berkongsi maklumat. Paling glemer sekarang mesti nya FB. Jarang sangat rasanya kita dengar orang tak kenal apa itu FB kan.

Jadinya, sebagai usahawan yang kreatif, memang tepat dan praktikal untuk menggunakan laman sosial sebegini untuk memperkenalkan produk dan perniagaan.

Secara jujurnya, saya sendiri sekarang lebih gemar membeli secara atas talian. Nak cari apa pun, Google jer, pastu order, esok lusa barang sampai depan rumah.

Bukan hanya mudah nak kongsi kan produk, saya juga dapat berkongsi peluang perniagaan dengan lebih ramai orang.

Itulah hebatnya media sosial jika kita tahu manfaatkan kelebihannya.

Dengan medium ini lah saya bersama group TCAM menjalankan perniagaan kami. Diasaskan oleh SA Kak June Cantek yang membuktikan berniaga melalui online mampu mengangkat beliau ke pangkat tertinggi dalam DCL hanya kurang dua tahun. Begitu juga SA KDa Cantek yang merupakan leader saya merangkap teman lama.

Pendekatan kami amat mudah, promosikan kebaikan produk dengan kongsikan pengalaman sendiri, bila terima order kami gunakan pula perkhidmatan pos laju utk sampaikan produk ke depan pintu pelanggan. Bila ada yang berminat nak berbisnes, kami set kan masa untuk coffee date dan kongsikan cara berbisnes.

Hanya melalui Blog, FB, Istagram dan WeeChat, perniagaan saya tiada had sempadan dan jarak untuk menerima order dan juga berkongsi peluang berniaga.

Anda yang mencari2 peluang menambah pendapatan, boleh hubungi saya @ 0192420016 untuk saya kongsikan lebih lanjut.

Thursday, October 31, 2013

Kenali Bidadari dan Nu Clonz



Fungsi Bidadari & Nu Clonz yang perlu diketahui oleh wanita bijak diluar sana:

 
Nu Clonz 
  • berfungsi DETOX yang mana akan menyahkan toksin2 dalam badan
  • mempermudahkan proses pembuangan setiap hari, jadi tiada lagi sisa2 lemak dan bendasing akan tertggl dalam badan.

Bidadari
  • merawat kesihatan & fungsi dalaman wanita
  • menguatkan sistem kemutan
  • membina rahim yang sihat
  • merawat/mengelak masalah keputihan
  • memberi tenaga segera & berpanjangan
  • merawat insomnia
  • merawat panas badan dan demam
  • membetulkan aliran period & merawat senggugut 
  • merawat masalah bau badan 
Untuk maklumat lanjut, sila klik BIDADARI XO atau BIDADARI

SMS / WhatsApp Ayu @ 019-2420016


Law of Success



Knowing who we really are gives us the ability to fulfill any dream we have, because the same field that nature uses to create a forest, a galaxy, or a human body can also bring about the fulfillment of our desires. Anything is possible in the field of pure potentiality, because this field is the source of all power, all intelligence, and infinite organizing ability.

Therefore, success in life depends on knowing who we really are. When our internal reference point is our spirit, our true Self, we experience all the power of our spirit. When our internal reference point is the ego or self-image, we feel cut off from our source, and the uncertainty of events creates fear and doubt. 

Deepak Chopra
The Law of Pure Potentiality
The Seven Spiritual Laws of Success


Ayuaai Cantek
01/11/2013

Wednesday, October 30, 2013

Seminar Who Want To Be Boss

Ayuh bersama saya sertai seminar bersama CEO of The Year 2010, Dato' Stapa Bin Haji Omar, Pengasas DCL.

Ledakkan potensi diri untuk lebih maju dan berjaya dalam apa jua yang kita lakukan untuk kuasai ekonomi terkini.

Siapa yang wajib hadir:
1) Peniaga yang ingin menjadi usahawan
2) Usahawan yang ingin menjadi jutawan
3) Suri rumah yang ingin membantu naikkan ekonomi keluarga
4) Ibu bapa yang ingin menjadi mentor anak2
5) Pekerja yang ingin cemerlang
6) Graduan yang mencari2 kerjaya

Call/sms Ayu @ 0192420016 untuk tempahan tempat duduk anda. Penyertaan terhad.